Wet goed verhuurderschap: voorkom de melding ‘foute’ verhuurder

Geschreven door Stijn van der Linde
27 maart 2024

De Wet goed verhuurderschap is al enige tijd van kracht. Heb je als verhuurder al een informatieblad voor de Wet goed verhuurderschap? Voorkom de melding ‘foute verhuurder’!

Uit berichtgeving van Omroep Gelderland van 26 maart 2024 blijkt dat het al meldingen regent bij meldpunten van gemeenten voor huurders die sinds 1 januari 2024 zijn opgericht. Huurders kunnen ook een melding maken als je onvoldoende informatie aan de huurder hebt gegeven over zijn of haar rechten en plichten.  Je wil als verhuurder natuurlijk niet als ‘foute’ verhuurder worden neergezet.

Om te voldoen aan jouw informatieplicht bij de huurovereenkomst voor de Wet goed verhuurderschap, hebben wij een gratis informatieblad ontwikkeld. Deze kan je downloaden via de volgende link. We adviseren je ook om de instructie volledig te lezen. Het informatieblad is te gebruiken bij lopende huurovereenomsten, maar ook bij nieuwe huurovereenkomsten. Je moet als verhuurder vóór 1 juli 2024 in actie komen. Wacht dus niet te lang.

Ben je verhuurder van een gemeente die nog geen meldpunt heeft? Verwijs jouw huurder dan naar de betreffende gemeente en benoem in het informatieblad dat er nog geen meldpunt bestaat. Via onze instructie kun je een overzicht met meldpunten vinden van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten.

Kortom, voorkom een melding als ‘foute’ verhuurder en maak gebruik van het informatieblad op onze website.

Mocht je nog vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op! We staan je graag vrijblijvend te woord.

LiebregtsLeistra

Waar kunnen we u mee helpen?

Contact