Cursus huur en aanpak permanente bewoning van recreatiewoningen

Geschreven door Saskia Alberts
21 april 2023

Hoe binnen uw gemeente om te gaan met de bijzondere positie van de verhuurder bij permanente bewoning van recreatiewoningen?  

Wat kunt u als verhuurder van een recreatiewoning doen bij handhavend optreden tegen permanente bewoning door uw huurders? 

Zomaar twee vragen die centraal kunnen staan tijdens onze cursus. Wij helpen u graag bij het vinden van antwoorden op uw vragen met een geheel op uw wensen toegespitste cursus. 

Cursus huur en aanpak permanente bewoning van recreatiewoningen

Het hele jaar door geven wij met veel plezier workshops voor (gemeentelijke) organisaties, parkeigenaren en -exploitanten en particuliere verhuurders van recreatiewoningen over de handhaving van permanente bewoning van recreatiewoningen. Bij verhuur van een recreatiewoning of vakantiewoning bestaan er extra aandachtspunten, omdat het beëindigen van de overtreding buiten de invloedsfeer van de verhuurder ligt. Wij helpen verhuurders en parkeigenaren de beëindigingsmogelijkheden in het geval van handhaving te verkennen. Voor gemeentelijke professionals kan inzicht in deze materie hen helpen om bestuursrechtelijk en civielrechtelijk de kans op beëindiging van de overtreding te vergroten.  

Deze cursus is bedoeld voor gemeentelijke professionals die betrokken zijn bij (de uitvoering van) het handhavingsbeleid en exploitanten van recreatieparken. In samenspraak met gemeenten verzorgen wij deze cursus ook voor in die gemeente liggende recreatieparken. Wilt u als parkeigenaar een besloten bijeenkomst organiseren voor particuliere verhuurders op uw recreatiepark? Ook dat behoort tot de mogelijkheden. 

Actueel en praktisch programma rondom de permanente bewoning van recreatiewoningen

Tijdens de cursus bespreken we de belangrijkste onderwerpen rondom de aanpak van permanente bewoning. We bieden u graag een actueel en praktisch programma. Daarom delen we de laatste ontwikkelingen in de rechtspraak met u. Daarnaast is er uiteraard ruimte voor de inbreng van eigen praktijkcasussen. Hieronder vindt u een mogelijke opzet van het programma. 

9.30uur: welkom 

10:00-11:00uur: bespreking actuele rechtspraak 

11:00-11:15uur: pauze 

11:15-12:30uur: bespreking verzochte onderwerpen 

12:30-13:30uur: pauze 

13:30-15:00uur: bespreking ingebrachte praktijkcasussen 

15:00-15:15uur: afsluiting 

Mogelijke onderwerpen

– kwalificatie overtreding en tekortschieten van de huurder 

– handhaving en gedoogbeleid 

– persoonsgebonden omgevingsvergunning 

– ontbindings- en opzeggingsmogelijkheden 

– bewijsmiddelen 

– schadevergoeding 

De belangrijkste punten op een rijtje

– datum is flexibel en in nader overleg te bepalen; 

– cursus gegeven door ervaren advocaten; 

– praktische en actuele insteek; 

– bedoeld voor gemeentelijke professionals, parkeigenaren en particuliere verhuurders; 

– afgestemd op uw wensen; 

– huurperikelen door handhaving van permanente bewoning met vertrouwen tegemoet. 

Nieuwsgierig geworden?

Laat het ons weten door ons contactformulier in te vullen. Wij nemen dan vrijblijvend contact met u op om de mogelijkheden te bespreken voor het plannen van een cursus. Via onze contactpagina is het ook mogelijk om rechtstreeks contact te zoeken met onze huurrecht advocaten. 

LiebregtsLeistra

Waar kunnen we u mee helpen?

Contact